Lördag 20 april 2024Logga inHistorisk sida från 2006
Vi kör numera på Christensen Raceway i Bivaröd
Rinkaby Raceway
Rinkaby är vår hemmabana som finns belägen mellan Kristianstad och Åhus. Arrangemangen är kända för fint väder och gemytlig stämning samt att en och annan koskit får avlägsnas från banan. År 2005 firade vi 10-års jubileum på Rinkaby Raceway.

På Rinkaby arrangerar vi två till tre deltävlingar per år i TOYO TIRES Dragracing SERIES (fd Sydcupen). Tävlingarna har vuxit i storlek från år till år, och för närvarande har vi ca 100 startande team per helg samt mellan 1000 och 2000 betalande besökare per dag.

Rinkaby har legat i träda from 2006 pga en avig inställning från militärens sida, men vi jobbar vidare och återkommer förhoppningsvis.

Karta

Vad andra säger

Signaturen "pwillen" skriver följande på Sporthoj.com:

"Rinkaby är en 201-meters bana och jag är inte ensam om att tycka att det är en av dom trevligaste tävlingarna i Sverige.
Hela upplägget är mycket avkopplat med ett mycket bra samförstånd mellan tävlande och funkisar så det trycker på ordentligt"

"Varmt rekommenderat om man vill få bra med vändor i sadeln men framförallt om man vill ha en riktigt trevlig helg på en dragstrip.
Bra mat, det fanns bl.a. grymma korvar som var stoppade på någon granngård och har man som reserv-Skåning lite svårt med språket så är det bara att hålla med och se glad för det är det som gäller på den banan."

Kalender TTDS 2006
26-28 maj  MECA Rw
9-11 jun   MECA Rw
1-2 jul  Västerås Rw
8-9 jul  MECA Rw
15-16 jul  Rinkaby
18-20 aug  MECA Rw
26-27 aug  Västerås Rw
9-10 sep  Rinkaby
  Mer info
Poll